Jak džemy vyrábíme

Naše džemy vyrábíme s láskou a pečlivě vybíráme ty nejlepší suroviny tak, aby chuť, vůně a kvalita zůstaly po celý rok stejné.

Obsahují nejméně 80% ovoce jednoho druhu. Tudíž v nich nenajdete žádné nicneříkající „ovocné složky“, žádné jablečné pyré nebo drť z červené řepy či mrkve kvůli barvě (červená řepa – jahodový džem a mrkev – meruňkový džem). Z toho vyplývá, že například v borůvkovém džemu je pouze 80% čerstvých či mražených (mino sezónu) borůvek, cukr, pektin a kyseliny citrónová. Protože je naše výroba celoroční, využíváme dodavatelů nejen z České republiky, ale také z Evropy.

Jahody jsou odebírány mimo sklizeň u nás ze Srbska. Je to z toho důvodu, že většina ostatních dodavatelů (Španělsko, Tunis…) pěstuje jahody tzv „hydroponně“, což v praxi znamená, že kořeny jahod nejsou tradičně v zemi, ale ve vanách s roztokem neznámého obsahu. A to za prvé nechceme používat pro výrobu našich džemů a za druhé, takto pěstované jahody vůbec nevoní. Tento způsob pěstování se rozmáhá i v zelenině – konkrétně rajčata, papriky a částečně okurky.

Meruňky, oba rybízy, švestky a višně odebíráme celoročně od českých pěstitelů.

Lesní ovoce (borůvky, maliny, ostružiny) odebíráme částečně od českých dodavatelů, ale většinu roku využíváme dodávky z Litvy. Země jako Litva, Lotyšsko a Estonsko mají mnoho lesů a jsou zajímavým dodavatelem lesních plodu pro celou Evropu.

Tímto přístupem dosahujeme kontinuálnosti kvality a chuti džemů, která je pro naše zákazníky důležitá.