Jak naše džemy používat

Milí zákazníci,

Nyní  si vám dovolím nabídnout několik rad k vhodnému užití našich výborných džemů. Ony totiž neobsahují žádná barviva, ochucovadla, aromata, ale především jsou bez jakýchkoliv konzervantů. Z toho pro vás plyne několik základních informací:

  1. Neotevřený džem má trvanlivost 12 měsíců – viz datum na etiketě
  2. Džem je potřeba po otevření skladovat v ledničce – s víčkem
  3. Trvanlivost je v této chvíli cca 21 dní – je potřeba jej do té doby spotřebovat
  4. Nenabírejte džem již dříve použitým nožem nebo olíznutou lžičkou – velmi rychle se Vám zkazí, i když bude v lednici
  5. Nevracejte džem zpět do skleničky, když jste jej již servírovali na talířku či v misce
  6. Při vkládání džemu zpět do lednice, jej uzavřete víčkem

A teď již vám popřeji mnoho chuťových zážitků s našimi výbornými džemy a nezapomeňte na výše uvedené rady. Nevhodným chováním se může stát, že se džem zkazí, a to by byla škoda jak naší práce, tak vašich peněz.

 

Nyní k našemu seriálu o džemech

Od pondělí 9.1. 2017 vám budeme každé pondělí a čtvrtek poskytovat krátkou informaci o jednotlivých našich džemech. K čemu se hodí a na co si dát pozor. Je to jen informativní sdělení výrobce – nás pro – vás zákazníky, kteří si rádi pochutnají na dobrém džemu či marmeládě a nejsou rozhodnuti, který džem bude ten nejlepší. Doufáme, že Vám tato služba pomůže s výběrem. Přejeme dobrou chuť.

Jahodový džem je naprosto nejrozšířenější džem v našich zemích. Je výborný jen tak na čerstvém chlebu s máslem, na bílém či celozrnném pečivu, v palačince či v jogurtu.

Upozornění: Velmi rychle podléhá zkáze při nedodržení pravidel konzumace (olizování používané lžíce, nože od másla). NUTNÉ skladovat ve tmě!!! Na světle začne po 3 týdnech hnědnout a posléze šednout a nevypadá zdravě.

Meruňkový džem také velmi rozšířený typ džemu, u nás vyráběný z meruněk moravských či litoměřických oblastí. Svou přirozenou nakyslostí je lahodný v ovocných knedlících, na chlebu, bílém či celozrnném pečivu, vhodný do jogurtu nebo do palačinky. Velmi dobrý do vídeňského sachru.

Upozornění: Velmi rychle podléhá zkáze při nedodržení pravidel konzumace (olizování používané lžíce, nože od másla). NUTNÉ skladovat ve tmě!!! Na světle začne po 3 týdnech hnědnout a posléze šednout a nevypadá zdravě.

Višňový džem vyrábíme jej jak slazený cukrem, tak medem. Je s většími kousky ovoce, abyste si v bílém jogurtu měli do čeho kousnout. Je úplně božský v jogurtu či zakysané smetaně, na bílém či celozrnném pečivu, v palačince, ale i na taveném sýru namazaném na toastu.

Upozornění: U tohoto džemu se Vám opravdu může stát, že jedna lžička nestačí, pak je potřeba dodržovat pravidla konzumace – vyvarovat se použití již olíznuté lžíce a používání stejného nože jako u másla.

Šípkový džem je jemně pasírovaný a obsahuje vysoké % šípků. Na rozdíl od ostatních džemů obsahuje přidanou vodu z důvodu lepšího pasírování. Je výborný do omáček ke zvěřině, ale i samostatně s máslem na různé druhy pečiva.

Upozornění: Velmi rychle podléhá zkáze při nedodržení pravidel konzumace (olizování používané lžíce, nože od másla).

Rakytníkový džem vyrábíme jej jak slazený cukrem, tak medem. Je jemně pasírovaný a pro své přírodní detoxikační a léčebné účinky je nejvhodnější jako doplněk stravy. Ze zdravotního hlediska je nejvhodnější jej užívat – 1 kávová lžička jako to první co ráno polkneme. Je příjemný na bílém či celozrnném pečivu, do jogurtu, na palačinku a překvapivě i do teplého čaje.

Upozornění: Velmi rychle podléhá zkáze při nedodržení pravidel konzumace (olizování používané lžíce, nože od másla).

Borůvkový džem je vyrobený z pravých lesních borůvek a naprosto neodolatelný na lívancích se zakysanou smetanou, na chlebu, na bílém či celozrnném pečivu, v jogurtu, do palačinek, do ovocných knedlíků. Obsahuje látky podporující zrak a pro tyto své vlastnosti byl za II. světové války podávány speciálně pilotům.

Upozornění: Velmi rychle podléhá zkáze při nedodržení pravidel konzumace (olizování používané lžíce, nože od másla).

 Brusinkový džem vyrábíme jej jak slazený cukrem, tak medem. Je skvělý k domácím paštikám, ke grilovaným masům, sýrům, do jogurtu či zakysané smetany, ke svíčkové omáčce, Pro své až zázračné vlastnosti se používá na záněty močového ústrojí. Bobule mají antibakteriální efekt, čímž znemožní bakteriím se usadit na sliznici močových cest. Pomáhají tak v prevenci a samotné léčbě infekcí právě močového ústrojí.

Upozornění: Tento džem při správném způsobu konzumace vydrží po otevření v lednici až 60 dní.

Malinový džem vyrábíme jej jak slazený cukrem, tak medem. Je lahodný na čerstvém chlebu, na bílém či celozrnném pečivu, do jogurtu, do palačinek, do piškotu nebo na vánočku. Má velmi silnou chuť a vůni. Maliny jsou doporučovány jako prevence před neléčitelnou Alzheimerovou chorobou

Upozornění: Při nedodržení pravidel konzumace podléhá zkáze (olizování používané lžíce, nože od másla).

Ostružinový džem vyrábíme jej jak slazený cukrem, tak medem. Je výborný speciálně na bílém či celozrnném pečivu, na čerstvém chlebu, do jogurtu, do palačinky a dá se přidat do tmavých omáček. Pravidelné užívání bobulí v jídle zpomaluje stárnutí, nejen v pleti, ale i regenerovány jsou i vnitřní orgány.

Upozornění: Při nedodržení pravidel konzumace podléhá zkáze (olizování používané lžíce, nože od másla).

Mangový džem s vanilkou příjemný svou exotickou chutí na opečeném toastu, na bílém či celozrnném pečivu, na čerstvém chlebu nebo jako chuťovka ke grilovanému masu. Jako dárek je méně vhodný starším lidem. Důvodem je neznalost této specifické chuti, která nemusí všem vyhovovat.

Upozornění: Tento džem při správném způsobu konzumace vydrží po otevření v lednici až 30 dní.

Pomerančová marmeláda se zázvorem vyrábíme ji jak slazenou cukrem, tak medem. Obsahuje vyšší procento sladidel (40%). Důvodem je zvýšená hořkost všech citrusových plodů jakmile je zahřejeme. Je prostě skvělá k snídani svou jemně nahořklou chutí na teplém toastu nebo rozpečeném bílém či celozrnném pečivu s dobrou kávou….

Upozornění: Tento džem při správném způsobu konzumace vydrží po otevření v lednici až 30 dní. A dle EU se jakýkoliv citrusový plod vařený s cukrem či medem musí nazývat MARMELÁDA.

 Citronová marmeláda je příjemná v perníku nebo piškotu, vhodná do dortů, do palačinek, na teplém toastu nebo rozpečeném bílém či celozrnném pečivu. Obsahuje vyšší procento sladidel (40%). Důvodem je zvýšená hořkost všech citrusových plodů jakmile je zahřejeme.

Upozornění: Tento džem při správném způsobu konzumace vydrží po otevření v lednici až 30 dní. A dle EU se jakýkoliv citrusový plod vařený s cukrem musí nazývat MARMELÁDA.

Broskvový džem je naprosto úžasný na teplém toastu nebo rozpečeném bílém či celozrnném pečivu, na čerstvém chlebu, v jogurtu, do palačinek. Ale nejlepší je k dobrému rohlíku s máslem…

Upozornění: Velmi rychle podléhá zkáze při nedodržení pravidel konzumace (olizování používané lžíce, nože od másla).

Fíkový džem je vyrobený z opravdu vyzrálých plodů. Je vhodný svou sladkostí k tvrdým sýrům, speciálně ke starším, vyzrálým a slanějším, na šunkové a sýrové toasty. Jemné pecičky obsažené v džemu přinášejí lehce vzdálenou chuť máku.

Upozornění: Tento džem při správném způsobu konzumace vydrží po otevření v lednici až 30 dní.

Červený rybíz je jemně pasírovaný a zcela nenahraditelný na Vánoce do lineckého pečiva, do piškotu, do palačinek. Pro svou výraznou kyselost doporučujeme mazat na sladké pečivo jako je vánočka nebo mazanec.

Upozornění: Tento džem při správném způsobu konzumace vydrží po otevření v lednici až 30 dní.

 Černý rybíz je jemně pasírovaný, naprosto unikátní výrazné chuti, příjemně ostrý v palačince se zakysanou smetanou a strouhanou čokoládou, v měkkém tvarohu, do piškotu, do jogurtu, do musli, na linecké pečivo

Upozornění: Tento džem při správném způsobu konzumace vydrží po otevření v lednici až 30 dní. U tohoto našeho nejprodávanějšího džemu hrozí vznik závislosti na jedinečné chuti.

 

DŽEMY BEZ PŘIDANÉHO CUKRU (ačkoliv tento výraz nesmíme dle EU používat, tak se domníváme, že je pro zákazníky i pro nás důležitý při specifikaci našich produktů)

Tyto naše džemy rádi vyrábíme pro naše zákaznice či zákazníky, kteří nemohou nebo nechtějí jíst jakékoliv sladidlo ať je to z důvodu zdravotních (diabetici), způsobu života (fit…) nebo pro maminky, které svým dětem ještě nedávají cukr, ale chtějí jim dopřát chuť dobrého džemu.

Jahodový – bez přidaného sladidla je naprosto nejrozšířenější džem v našich zemích. Je výborný jen tak na čerstvém chlebu s máslem, na bílém či celozrnném pečivu, v palačince či v jogurtu. V chuti není tak výrazný jako s cukrem nebo medem.

Upozornění: Velmi rychle podléhá zkáze při nedodržení pravidel konzumace (olizování používané lžíce, nože od másla). NUTNÉ skladovat ve tmě!!! Na světle začne po 3 týdnech hnědnout a posléze šednout a nevypadá zdravě.

Broskvový – bez přidaného sladidla je překvapivě sladký a naprosto úžasný na teplém toastu nebo rozpečeném bílém či celozrnném pečivu, na čerstvém chlebu, v jogurtu, do palačinek, ale nejlepší je k dobrému rohlíku s máslem…

Upozornění: Velmi rychle podléhá zkáze při nedodržení pravidel konzumace (olizování používané lžíce, nože od másla).

Mangový – bez přidaného sladidla je pocitově nejsladší ze všech našich džemů bez cukru. Je příjemný svou exotickou chutí na opečeném toastu, na bílém či celozrnném pečivu, na čerstvém chlebu nebo jako chuťovka ke grilovanému masu. Jako dárek je méně vhodný starším lidem. Důvodem je neznalost této specifické chuti, která nemusí všem vyhovovat.

Upozornění: Tento džem při správném způsobu konzumace vydrží po otevření v lednici až 30 dní.

Malinový – bez přidaného sladidla či medu je příjemně nakyslý s výraznou chutí a vůní. Je lahodný na čerstvém chlebu, na bílém či celozrnném pečivu, do jogurtu, do palačinek, do piškotu nebo na vánočku. Má velmi silnou chuť a vůni. Maliny jsou doporučovány jako prevence před neléčitelnou Alzheimerovou chorobou

Upozornění: Při nedodržení pravidel konzumace podléhá zkáze (olizování používané lžíce, nože od másla).

Borůvkový – bez přidaného sladidla chuť je opravdová, jako byste byli právě v lese a sbírali borůvky. Je vyrobený z pravých lesních borůvek a naprosto neodolatelný na lívancích se zakysanou smetanou, na chlebu, na bílém či celozrnném pečivu, v jogurtu, do palačinek, do ovocných knedlíků. Obsahuje látky podporující zrak a pro tyto své vlastnosti byl za II. světové války podávány speciálně pilotům.

Upozornění: Velmi rychle podléhá zkáze při nedodržení pravidel konzumace (olizování používané lžíce, nože od másla).